Proprietățile uleiul de cătină și aplicații


Proprietatile curative ale cătină au fost mult timp cunoscute, se datorează faima sa la grecii antici, au folosit ramurile acestei plante pentru a trata ranile la cai și soldați. In acest articol vom discuta despre proprietatile uleiul de cătină și aplicații. Nu prea există așa plante au proprietăți unice, și mai ales recunoscut de medicina oficială.
Și astfel, începe, ulei de cătină este produs de un tratament special de cătină pulpă de fructe și semințe-semințe, cu note că procentul de ulei din pulpa este de 8%, și oasele la 12%, în timp ce stochează toate proprietățile de vindecare cătină albă.



Structura și proprietățile de ulei de cătină albă:

Proprietățile unui adevărat unic, și este direct dependentă de compoziția, este o adevarata sursa de vitamine și substanțe biologic active atât de necesare pentru organismul nostru, slăbit mediu rău curent, ritmul furios de viață și a crescut sensibilitatea la reacții alergice. Aici sunt vitaminele aparțin aceasta: acid ascorbic (vitamina C), P (byoflavanoyd) B1 B2 B9 C, provitamina A (karatynoyd), E (tocoferol); 15 mykroэlemenotov: magneziu, fier, mangan, aluminiu, siliciu, bor, titan si altele. Substanțe biologice active sunt tocoferoli, steroli, acizi grași polinesaturați: oleic, linoleic, palmitic, linolenic. Uleiul are o culoare portocaliu, datorită conținutului ridicat de carotenoide în ea.


Prin urmare, putem concluziona că uleiul de cătină are anti-inflamator, restaurarea, antimicrobian, bio-stimulant, creste productia de enzime de pancreas, și invers, reduce secreția de suc gastric. Obtinerea pe pielea sau cu mucoasa, cum îl înconjoară și creează un film, protejând astfel membranele celulare de la distrugere, în timp ce oferind cu toate cele necesare. De aceea, ulei de cătină, poate fi folosit ca extern, iar în interior, chiar cu leziuni foarte grele și mari în tratament. Uleiul de cătină este un antagonist al colesterolului care distruge, și, astfel, a găsit utilizarea acestuia la pacientii cu arteryosklerozom contribuie tonusului vascular poderzhanyyu, îmbunătățind elasticitatea lor. Ajuta la normalizarea functiei glandelor endocrine, glandei tiroide, glanda suprarenala, gonade, etc.


Utilizarea de ulei de cătină

Ulei de cătină este utilizat pentru a trata o varietate de boli, durata tratamentului, doza, fiecare caz este diferit. Luați în considerare unele dintre ele:

I. cel mai adesea folosit ca un mijloc de multivitamine, cu hipo - sau beriberi, oboseală, adult, 1 lingurita pentru o jumătate de oră înainte de mese.

II. Se recomandă să utilizați de persoane debilitati predispuse la infecții virale frecvente, bolile inflamatorii cronice, dupa o interventie chirurgicala, in acest caz, de mare de acte de ulei de cătină ca imunostimulyator nespecific, și promovează repararea tesuturilor, cum este utilizat pe plan intern înainte de masă pentru o lingurita. In bolile tractului respirator superior: rinita, faringita, amigdalita, sinuzita, precum și cu infecțiile virale respiratorii, procesate local mucoaselor nazale și gura.


III. Ulei de cătină de tratament utilizată cu succes în tratamentul bolilor tractului gastrointestinal: gastrite, ulcere gastrice și duodenale, colita, constipatie, scaderea activitatii motorie a intestinului, leziuni toxice hepatice, pancreatita, tumori, etc. În acest caz, accentul pe inflamatorii și vindecarea ranilor proprietățile uleiul de cătină. În această stare de ulei de cătină este folosit intern, o linguriță înainte de mese și, ca microclysters.

IV. In practica chirurgicala ulei de cătină este folosit după o intervenție chirurgicală pe esofag, stomac, intestine mici și mari. Ca un mijloc de vindecare a rănilor postoperatorii și cusături. În plus, atât în ​​exterior: arsuri (termică, solară, chimice, radiații), furuncule, fistule, ulcere pe piele, fierbe, etc.


V. dermatologie pentru a spori cresterea parului, vindecarea rapidă a rănilor de orice etiologie, escoriații, psoriazis, neurodermatita. Deosebit de important să rețineți că mai devreme tratamentul a început de ulei de cătină, de mai puțin cicatrici sunt formate sau acestea nu sunt atât de nepoliticos. În cosmetologie, cu pielea problemă, mâini, corp.

VI. In stomatologie pentru a trata stomatita, ranile, mucoasei bucale, parodontoza, pulpită.

VII. În oftalmologie, s-au dovedit eficienta ridicata in tratamentul ulcerelor cătină ulei și defecte ale corneei, cheratita, conjunctivita, arsuri oculare, inclusiv chimice și radiații.


VIII. In ginecologie aplicat local, cu eroziuni, ulcere ale mucoasei vaginului si colului uterin, obezitatea, precum si a altor boli inflamatorii sau leziuni traumatice, sub formă de tampoane impregnate cu uleiuri de cătină.

IX. În oncologie, ulei de cătină ajută mai ușor să transfere chimioterapie și de a crește efectul terapeutic al citostatice.

Cu toate proprietățile de vindecare ale cătină albă și domeniul de utilizare a acestuia, ulei de cătină, are încă contraindicații pentru utilizarea, chiar și în ciuda faptului că acest medicament este inspirat de natura, acest boli cum ar fi colecistita acuta si pancreatita, hepatita, orice cauza, În faza acută, și la pacienții predispuse la diaree.


Sper că ați citit articolul, dobândit cunoștințe noi despre proprietățile utile și aplicațiile de ulei de cătină. Cu toate acestea, este util să amintim că natura înțelept a creat un produs unic în proprietățile sale, compoziție și a găsit utilizarea acestuia în tratamentul unui număr mare de boli pot provoca daune. Prin urmare, înainte de utilizare, asigurați-vă că să se consulte medicul dumneavoastră ca doza și durata tratamentului poate indica numai el.